čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Muž si nechával dovážet léčiva z Polska, pak z nich vyráběl pervitin a ten prodával

V noci z pondělí 4. 4. na úterý 5. 4. zadrželi kriminalisté společně s policisty muže, který v jednom z bytů v Uničově vařil nelegálně drogu zvanou pervitin.

Olomoučtí kriminalisté z „TOXI“ teamu měli podezřelého třiatřicetiletého muže v hledáčku už několik měsíců. Po předchozím souhlasu státního zástupce, zadrželi kriminalisté územního odboru Olomouc v bytě muže, zrovna, když vyráběl metamfetamin zvaný pervitin. Policisté muže okamžitě zadrželi a při domovní prohlídce našli v bytě také kompletní varnu a zásoby už vyrobeného pervitinu. V bytě se nacházely také tři osoby, které zde čekaly na objednané dávky pervitinu.

Vařič a dealer pervitinu si od září 2015 měl nechat dovážet léčiva jako Cirrus a Claritine Active z Polské republiky. Z těchto látek potom ve svém bytě vyráběl psychotropní látku metamfetamin a pervitin, který poté prodával dalším lidem.

„Této činnosti se věnoval i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech za takový čin pravomocně odsouzen. Obviněný muž se v plném rozsahu doznal a s kriminalisty spolupracoval. Soudce následně akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného muže do vazby. V této chvíli hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let,“ sdělila policejní tisková mluvčí Marie Šterbáková.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.