úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Lupič přepadl s pistolí v ruce hernu v Olomouci, na útěku byl jen půl hodiny

V neděli brzo ráno vykradl s pistolí v ruce lupič hernu na ulici Stupkova v Olomouci. Policistům ale netrvalo dlouho muže vypátrat, do půl hodiny už seděl v policejní cele.

Do herny na Stupkově ulici vstoupil krátce před pátou hodinou ranní muž, který měl na hlavě černou kuklu, přes kterou měl ještě přetaženou kapuci od mikiny. Na obsluhu namířil pistoli a vydal jasný rozkaz: “Děvočka, davaj prachy!“

"Žena v obavě o své zdraví a život vydala pachateli peníze, které právě nesla k úschově a pak po jeho další výzvě také peníze schované v trezoru. Pachatel následně z herny odešel," řekla k případu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Všechny hlídky v okolí dostaly během chvíle podrobný popis pachatele a začaly po něm pátrat. Už po několika minutách ohlásila jedna z hlídek, že vidí podezřelého muže utíkat k poli za ulici Okružní. Za pomoci dalších kolegů byl muž mezi ulicemi Okružní a Neředínská dopaden.

"V místě kde byl zadržen, ale také v jeho blízkosti pak přivolaný psovod se psem postupně nalezli pachatelem odhozené věci, které použil při trestné činnosti, včetně odcizené finanční hotovosti ve výši 140 400 korun. Po jejich zajištění policisté zjistili, že v případě použité pistole se jednalo o plastovou atrapu krátké střelné zbraně,"  řekla Štrbáková.

Ještě téhož dne policie muže obvinila, nyní mu hrozí až 10 let za mřížemi. "I když se snažil hovořit rusky, jednalo se občana České republiky, s pestrou majetkovou i násilnou trestnou minulostí. Ke svému jednání se přiznal a jako motiv uvedl tíživou finanční situaci," dodala Šttbáková.

V úterý byl muž vzat do vazby.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.