středa 8. května 2024 Statní svátek

Traktor ve vlečce převážel 18 lidí. Pro zraněné musel i vrtulník

Hasiči Olomouckého kraje 30. 12. dopoledne zasahovali mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku. Došlo zde k nehodě, při které se zranilo deset lidí.

Na Prostějovsku došlo k dopravní nehodě osobního auta a traktoru. „Ten na vlečce přepravoval 18 osob. Při kolizi se zranilo 10 lidí, poskytovali jsme první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných,“ informovala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Podle policejní mluvčí Miluše Zajicové byl letecky do nemocnice transportován jeden člověk, několik dalších osob utrpělo lehčí zranění.

Podle prvotních informací Policie České republiky došlo k nehodě před desátou hodinou. „Osobní vozidlo začalo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob, v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo a došlo ke střetu,“ řekla k příčině nehody policejní mluvčí.

Hasiči zajistili místo proti vzniku požáru. „Odtah traktoru zajistí specializovaná firma. Na místě zasahovaly tři jednotky, a to profesionální ze stanice Prostějov a dvě jednotky SDH z Brodku u Prostějova a Němčic nad Hanou,“ uzavřela mluvčí.

„Dechové zkoušky a orientační testy u řidičů byly negativní. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření,“ dodala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že doprava byla odkláněna přes Pivín x Dobromilice. Před jednou hodinou odpolední už byla vozovka průjezdná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.