čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Tři případy alkoholu za volantem během pár hodin. Nehodu řešila policie

Policisté vyjížděli k dopravní nehodě dvou osobních aut. Auta bourala ve středu před půl třetí v Uničově na ulici Šumperská. V Uničově pak chytla policie ještě další dva hříšné řidiče.

„Podle prvotních informací se 47letá řidička osobního vozidla značky Renault jedoucí do centra Uničova patrně plně nevěnovala řízení a narazila do před ní stojícího automobilu značky Volkswagen, jehož řidič dával po vyjetí z vedlejší ulice přednost přecházející osobě na přechodu pro chodce,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Auto řidičky skončilo po nárazu na levé boku. Řidička pak nadýchala 3 promile. „Po dopravní nehodě skončila žena v péči zdravotníků, kteří ji převezli do šternberské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Nehodu teď policie šetří pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidičce trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uzavřela mluvčí k případu.

Ve středu zastavili uničovští policisté v Dlouhé Loučce další auto s opilým řidičem. V audi seděl 22letý řidič, který nadýchal 1,5 promile. Následující případ se odehrál cca dvě hodiny po středeční půlnoci. „Policejní kontrole se nevyhnul ani 29letý řidič ze Šumperska, který projížděl Uničovem přibližně dvě hodiny po středeční půlnoci. I u něj policisté provedli mimo jiné odbornou dechovou zkoušku, při které dotyčný nadýchal přes dvě promile,“ pokračovala Vaňharová.

U obou případů řidičů zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.