úterý 19. března 2024 Josef

Chtěla prodat běžky na internetu, přišla o 200 tisíc

60letá žena byla okradena o 186 tisíc korun při prodeji běžeckých bot na internetu. Neznámý pachatel ji přesměroval na podvodné stránky, kde odcizil peníze.

O 186 tisíc korun neznámý pachatel připravil 60letou ženu ze Šumperska, která na internetu prodávala boty na běžky za tisícikorunu. Na inzerát se jí koncem ledna ozval zájemce, který se nabídl, že vše kolem přepravy a platby zařídí. Nato ženě zaslal odkaz na stránky přepravce. Jak se později ukázalo, jednalo se o link na podvodné stránky. Prodávající klikla na podvržený odkaz a postupovala podle zobrazených pokynů. Z důvodu přijetí platby měla vyplnit přihlašovací údaje ke svému účtu a přihlásit do internetového bankovnictví. Poté měla očekávat příchozí platbu. Marně. Místo připsané tisícikoruny jí naopak neznámý pachatel z účtu odčerpal desítky tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro tři trestné činy, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let.

"Opětovně lidem připomínáme, aby byli opatrní při prodeji zboží na internetu. Nikdy se nepřihlašujte do internetového bankovnictví přes zaslané odkazy od neznámých osob. Zpravidla budete přesměrováni na falešné stránky, které z Vás vylákají přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví nebo platební kartě. Podvodník Vás potom připraví o všechny naspořené peníze," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alain Wong | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.