úterý 19. března 2024 Josef

Policisté kontrolovali u Moravského Berouna chaty. Máte tu svoji dobře zabezpečenou?

Policisté a strážníci kontrolovali chatové oblasti v Moravském Berounu. Zkoumali zabezpečení budov a staveb a nalezli několik nedostatků. Majitelé byli upozorněni a v případě pořádku byl na místě zanechán kontrolní lístek.

Policisté v Šternberku a Městské policie Moravský Beroun kontrolovali v pátek 3.2.2023 zabezpečení chatových oblastí. Tuto tradiční kontrolu provádějí několikrát ročně, hlavně v zimě. Kontrola se týkala dveří a oken chat a rekreačních objektů. Policie přišla s policejním psem Umpalumpou, který mohl snadno najít pachatele. Majitelé chat byli upozorněni na nedostatky.

V zimních měsících totiž často odlehlé objekty lákají nezvané hosty k přezimování nebo se stávají cílem vloupání. Během kontrol policisté zaznamenali několik závažných nedostatků, na něž byli majitelé chat upozorněni vylepenými kontrolními lístky a následně vyrozuměni. V případě, že kontrola proběhla v pořádku, bylo i toto zaznamenáno na kontrolní lístek, jež byl policisty na místě zanechán.

Je důležité dodržovat některá doporučení, která mohou pachatele od vloupání odradit:

  • V prvé řadě je nutné zabránit zloději vstupu do objektu kvalitním zámkovým systémem, odolnými dveřmi, mřížemi na oknech a uzamykatelnými okenicemi.
  • Pozemek objektu mít kvalitně oplocen.
  • Další důležitou zásadou je neponechávat v chatě nebo chalupě cenné věci. Zloději se zaměřují na elektrické nářadí, rádia, televize, starožitnosti, elektrospotřebiče, sportovní vybavení a další předměty.
  • V okolí objektu nenechávat žebříky či nářadí, které by pachatel mohl využít k vloupání.
  • Zajistit si kvalitní osvětlení objektu a jeho okolí a také světla s automatickým spínačem, která se rozsvítí, pokud se pohybuje někdo v okolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.