čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Policisté v únoru chytili muže s marihuanou, následně dva výrobce výrobce pervitinu s léky z Polska

Celníci zadrželi v šesti městech návykové látky jako metamfetamin, marihuanu a tablety s efedrinem. V jednom případě jim pomohl služební pes, při kontrole v dopravě bylo nalezeno téměř 300 tablet s efedrinem na výrobu metamfetaminu.

Metamfetamin (pervitin), marihuanu či tablety s obsahem efedrinu, objevili celníci při kontrolách od začátku roku hned v šesti případech. Konkrétně se jednalo o města Šternberk, Olomouc, Přerov, Zábřeh, Mohelnice a také oblast Jesenicka. V jednom z případů celníkům výrazně pomohl i speciálně vycvičený služební pes, který u kontrolované osoby označil přítomnost návykové látky.

Jeden z výraznějších záchytů se odehrál minulý týden na třídě Svobody v Olomouci, kde hlídka zastavila ke kontrole tovární vůz značky BMW. V něm cestovali dva mladíci, přičemž řidič celníkům tvrdil, že pouze vyzvedl na hlavním nádraží známého, který za ním přicestoval na návštěvu z Prahy. Zdánlivě nevinná cesta se ovšem následně změnila v podezření ze spáchání trestného činu. V batohu spolujezdce bylo totiž nalezeno téměř čtvrt kila drogy známé jako marihuana.

Na další zajímavý případ narazila hlídka tento týden v pondělí, a to v osobní železniční dopravě na Jesenicku. Zde bylo u dvou spolucestujících nalezeno téměř 300 kusů tablet s obsahem efedrinu. Cestující celníkům sdělili, že si léky přivezli z Polska na léčbu chřipky. Medicínské prostředky s obsahem efedrinu jsou ovšem hojně zneužívány k výrobě metamfetaminu. To, že měly tablety posloužit právě k tomuto účelu se později potvrdilo, když bylo u cestující nalezeno kapesní pouzdro se sadou injekčních stříkaček.

Cestující se tedy budou nyní zodpovídat z podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který jim hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Celní správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.