úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Muž přišel loupit do prodejny potravin na Masarykově ulici s mačetou, policisté ho na místě zadrželi

V úterý večer přišel do prodejny potravin opilý muž a s mačetou v ruce požadoval vydání peněz. Díky rychlé reakci policie byl však šestadvacetiletý útočník rychle zpacifikován.

V ůterý ve 20:30 přijali policisté zprávu na tísňovou linku, v níž oznamovatel nahlásil loupežné přepadení v prodejně potravin na ulici Masarykova v Olomouci. Dle informací měl do prodejny vstoupit šestadvacetiletý muž s mačetou v ruce, začal vyhrožovat obsluze a dožadovat se vydání peněz.

"Do tří minut od přijatého oznámení olomoučtí policisté z pohotovostního a eskortního oddělení přímo v prodejně agresivního útočníka za použití donucovacích prostředků zadrželi. Pachatel pak při orientační dechové zkoušce nadýchal více jak 2 promile. Vzhledem k jeho agresivnímu chování byl policisty následně převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Dnes v odpoledních hodinách byl muž z Prostějovska obviněn ze závažného trestného činu loupěž, za který mu hrozí až deset let za mřízemi. Muž již má za sebou násilnou trestnou činnost, zda-li bude vzat do vazby se rozhodne na základě probíhajících procesních úkonů.

Čtěte více:

Autoři | Foto Dana60Cummins (wikipedia.cz)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.