pátek 26. dubna 2024 Oto

Při bitce na Tř. Svobody použili útočníci nůž a mačetu. Oba muži už jsou ve vazbě

V úterý jsme vás informovali o potyčce dvou rodin na Tř. Svobody před barem Tratoria, při které byl pořezán jeden z mužů. Policie, která přijela na místo, začala incident ihned vyšetřovat. Zjistila, že dva muži použili nůž a mačetu. Ve čtvrtek byli muži obviněni, v pátek byli vzati do vazby.

O celém incidentu jsme informovali zde.

Bitka se rozhořela v prostoru předzahrádky u baru Tratoria, aktéři poté začali utíkat Barvířskou ulicí a zmizeli v jednom z vchodů na ulici Riegrova.

"Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě zraněného pětatřicetiletého muže s řezným poraněním levé horní končetiny a poraněním kolene, a následně ho převezla na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Olomouci," povrdil v úterý mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Policie nyní již bezpečně ví, že muž byl zraněn dvojicí agresorů, kteří použili nůž a mačetu. "Přestože se napadený muž snažil utéct, způsobili mu sečné a řezné zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici a další léčení. Oba pachatelé byli bezprostředně po útoku zadrženi olomouckými policisty," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Ve čtvrtek kriminalisté obvinili oba dva muže ze spáchání přečinů těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví a následně také podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných pachatelů do vazby. "Soudce návrh státního zástupce akceptoval a v pátek dopoledne jsme čtyřiatřicetiletého muže ze Slovenska a sedmatřicetiletého muže z Olomouce eskortovali do vazební věznice," řekla Štrbáková.

Mužům teď hrozí od tří do deseti let vězení.

Čtěte více:

Autoři | Foto čtenář Martin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.