čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Policie nabádá během dušiček k obezřetnosti. Je to oblíbený čas zlodějů kabelek a osobních věcí

Blíží se období svátku „Památka zesnulých“ a každoročně v tuto dobu mnoho lidí navštěvuje hřbitovy. Někteří s tím, aby uctili památku svých zesnulých příbuzných, jiní s tím, aby se obohatili na úkor druhých.

"Proto je na místě opět občany upozornit na to, aby byli ostražití a hlídali si své osobní věci," upozorňuje Marta Vlachová, krajská koordinátorka prevence. Není vhodné ponechávat viditelně cennosti ve vozidle na sedadle, na palubní desce, ani na podlaze vozidla. Šikovnému zloději stačí chvilka a ponechané věci z auta odcizí. Nedoporučujeme, ani osobní věci přímo na parkovišti ukládat do zavazadlového prostoru. Zloděj vás může pozorovat a než se vrátíte, věci z kufru odnese.

Také při úklidu, zdobení nebo zalévání hrobů si hlídejte kabelky a neodkládejte je na zem mimo váš dosah. "Každoročně se setkáváme s tím, že během těchto návštěv dochází ke zvýšení majetkové trestné činnosti," říká Vlachová.

Policisté se budou během těchto dní kolem hřbitovů více pohybovat, ale každý by si měl své osobní věci hlídat sám.

"Žádáme všechny, aby byli všímaví ke svému okolí, v případě pohybu podezřelých osob po parkovištích nebo na hřbitovech, kontaktujte nejbližší policejní hlídku nebo volejte linku 158," nabádá Vlachová.

Během těchto dní se policie zaměří i na řidiče. Na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systému ve vozidle, na technický stav vozidla, na dodržování pravidel silničního provozu, na rychlost a alkohol.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.