čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policisté pátrali v okolí Nových sadů po muži, který chtěl skočit pod vlak. Provoz na trati byl pozastaven

Ve čtvrtek ve večerních hodinách pátrali policisté po muži, který chtěl údajně skočit pod vlak v okolí Nových Sadů v Olomouci. Do akce se zapojilo několik policejních hlídek.

Ve čtvrtek ve večerních hodinách pátralo několik policejních hlídek po muži v okolí Nových Sadů, který chtěl údajně skočit pod vlak.

"Oznámení učinila jeho bývalá přítelkyně kolem devatenácté hodiny s tím, že by se mohl pohybovat v okolí zastávky Nové Sady. Ve spolupráci s ČD byl provoz na kolejích zastaven. Několik policejních hlídek důkladně prohledalo zastávku i koleje, avšak muže nenašli," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté tedy zkoušeli opakovaně volat na jeho mobilní telefon. Zjistili, že je doma, ale také to, že svůj úmysl opravdu hodlá uskutečnit. Policisté se tedy vydali k němu domů. "Muž však na jejich zvonění nereagoval, zpočátku odmítal otevřít, nakonec však otevřel. Byl zjevně pod vlivem alkoholu," řekla Urbánková.

Dechovou zkoušku muž odmítl. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba, jejíž lékař rozhodl o tom, že muž bude převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Muž s hlídkou odešel k vozidlu policie, odmítl však nastoupit. Na opakované výzvy nereagoval, proto museli policisté přistoupit k fyzickému zpacifikování muže a následně ho převést k vystřízlivění na záchytku.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.