čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Pamatujte, auto není trezor! Během středy byla v Olomouci vykradena dvě auta s cennostmi uvnitř

Že auto není trezor, si budou pamatovat majitelé dvou aut v Olomouci. Jedno bylo vykradeno na ulici I.P. Pavlova, druhé na Legionářské ulici.

K prvnímu vloupání došlo někdy v době mezi 17:00 a 18:30 na I.P. Pavlova v Olomouci na Horním Lánu. Zloděj rozbil jedno z oke zaparkované Mazdy a z vnitřních prostor odcizil plátěnou tašku, v které byla pánská značková taštička, tři svazky klíčů a pletená šála s čepicí. Škoda ukradených věcí se vyšplahala na 2 tisíce korun, škoda poškozením okýnka je 4500 korun.

Ke druhé krádeži došlo rovněž ve středu 14. prosince,  a to v době mezi 18:30 a 21:50 na Legionářské ulici v Olomouci. Pachatel také rozbil Škodě Superb okénko. Uvnitř našel dámskou kabelku, která se nacházela pod sedadlem spolujezdce. V ní se nacházela peněženka s 1500 korunami, osobními doklady a platební kartou. Zde byla škoda vyčíslena na 5700 korun, škoda na poškozeném okénku se pak vyšplhala na 7000 korun. 

Rada Policie ČR:

  • Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, tašky, batohy, či jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, doklady od vozidla či jiné osobní doklady apod. 
  • I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Pamatujte, auto není výloha!
  • V řadě případů může být škoda poškozením vyšší než škoda odcizením!

Čtěte více:

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.