čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Díky potyčce na plese může výtržník skončit až na dva roky ve vězení

Policie přijala v neděli v noci oznámení o potyčce na plese v obci nedaleko Olomouce. Mělo dojít ke rvačce, do které se zapojili také pořadatelé. Jeden z pachatelů před příjezdem policie uprchl.

Na místo byli ihned vysláni policisté, někteří z účastníků incidentu se však na místě již nenacházeli. Při prověřování celé události zjistili, že kolem druhé hodiny v noci došlo na plese k incidentu mezi dvěma muži-jednoho zatím nezjištěné totožnosti, v případě druhého z nich se jednalo o 30letého muže z Olomoucka,“ oznámila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle slov policie všemu předcházela slovní potyčka. Poté se začali vzájemně fyzicky napadat. „Situaci mezi nimi se snažil uklidnit jeden z pořadatelů, ale i on byl jedním z nich fyzicky napaden pěstí,“ popsala Urbánková. Na chvíli to vypadalo, že je konec a účastníci incidentu odešli k šatnám. „Tam však znovu napadli pořadatele. Toho bránili další dva z hostů - muž a žena, ale i oni byli fyzicky napadeni. Po příjezdu policistů se na místě někteří z nich již nenacházeli,“ uvedla mluvčí.

Muž, který bránil pořadatele, musel po incidentu vyhledat lékařské ošetření. „Policisté se případem zabývají a veškeré okolnosti a souvislosti prověřují. 30letý muž je nyní podezřelý z trestného činu výtržnictví spáchaného formou spolupachatelství, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta. Po totožnosti druhého z nich policisté pátrají,“ uzavřela Urbánková. 

PK

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.