pátek 29. března 2024 Taťána

Policie má další úspěšný zářez v boji proti drogám, zatkla šestadvacetiletého dealera

Olomoučtí kriminalisté za sebou mají další úspěšný zákrok v boji proti distribuci drog na Olomoucku. Zadrželi šestadvacetiletého muže, který měl minimálně od listopadu minulého roku přechovávat větší množství drog a distribuovat je mezi svoje zákazníky.

K zadržení mladého muže došlo v pondělí 6. února. Policie spolupracovala na zadržení s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v jednom z olomouckých bytů. Policisté zároveň prohlédli také místo jeho současného bydliště. „Kriminalisté zajistili věci, související s nelegální distribucí drogy a také několik set gramů sušené rostlinné hmoty a několik gramů krystalické hmoty. Zajištěné materiály budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté zjistili, že dealer nejméně od pozdimu loňského roku neoprávněně držel několik set gramů marihuany a také několik gramů krystalické látky, a to jak pro svoje vlastní účely, tak pro účely distribuce. Marihuanu prodával osobám z Olomoucka a Přerovska, mezi jeho zákazníky patřili muži i ženy ve věku od devatenácti do dvaatřiceti let. Muž se ke své činnosti přiznal.

"V úterý 7. února 2017 si od kriminalistů vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let," řekla Urbánková. Muž byl rovněž vzat do vazby.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.