pátek 26. dubna 2024 Oto

Žena ukradla seniorce peněženku s platební kartou, pak ji s ní vybílila účet. Nepoznáváte ji?

Policie pátrá po ženě, která se snažila v půlce února vybrat kradenou platební kartou v jednom z olomouckých bankomatů finanční hotovost. Ke kartě se dostala poté, co ji pravděpodobně ukradla spolu s peněženkou seniorce v supermarketu.

Ke krádeži došlo 15. února v odpoledních hodinách v jednom z olomouckých supermarketů. Neznámý zloděj v nestřeženém okamžiku sáhl šestaosmdesátileté seniorce do tašky a ukradl ji peněženku se stokorunou, osobními doklady a platební kartou s PIN kódem.

„Zjistili jsme, že zatím neznámá žena stačila krátce poté prostřednictvím jednoho z olomouckých bankomatů provést dva neoprávněné výběry a z karty vybrat 15 000 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pokud by někdo z občanů ženu z přiložených fotografií poznal nebo by disponoval informacemi, které by vedly k jejímu ztotožnění, ať kontaktuje olomoucké kriminalisty buď osobně, nebo telefonicky na adrese Žižkovo nám. 4, Olomouc, tel. 974 766 701, 974 766 457 nebo prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.