pondělí 29. dubna 2024 Robert

Muž zabil svou manželku a pokusil se o sebevraždu. Může strávit až 18 let za mřížemi

V neděli se na Prostějovsku stala radinná tragédie. Muž zavraždil svou manželku a poté se sám pokusil o sebevraždu. Ovšem neúspěšně. Za jeho čin mu hrozí až 18 let vězení. Zatím ale není obviněn kvuli špatnému zdravotnímu stavu.

Policisté vyšetřují vraždu v jednom z prostějovských bytů, podezřelý muž dosud nebyl kvůli svému zdravotnímu stavu obviněn. Hrozí mu až 18 let vězení, řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová. Bližší informace zatím policisté nechtějí s ohledem na vyšetřování sdělit. Podle dosavadních informací šlo o manželský pár. Muž nejprve zabil svou ženu a poté se pokusil o sebevraždu.

Rodinná tragédie, při které byla podle policie jedna osoba usmrcena, se odehrála v neděli. "Kriminalisté ustanovili konkrétní osobu, která je podezřelá ze spáchání tohoto činu. Ve věci zatím nebylo zahájeno trestní stíhání, protože to nedovoluje její zdravotní stav," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

V Olomouckém kraji jde letos o čtvrtý případ vraždy či pokusu o ni. V únoru byl v Přerově zavražděn devětapadesátiletý muž. Podezřelého osmnáctiletého mladíka dopadli vzápětí a obvinili z vraždy. Další případ se odehrál v březnu na Jesenicku, kde našli policisté po požáru v rodinném domě tělo dvaašedesátiletého muže. Obvinili kvůli tomu šestatřicetiletého muže, podle nich založil požár úmyslně. Pokus vraždy vyšetřovali policisté naposledy v květnu, kdy pětačtyřicetiletá žena pobodala v jednom z přerovských bytů svého dvaašedesátiletého spolubydlícího.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.