pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Muž ujížděl policistům a chtěl spáchat sebevraždu. Zastavit ho musela zásahovka

Během nedělní noci na policejní linku 156 zavolal muž, který oznámil, že chce spáchat sebevraždu. Policisté tak informovali všechny hlídky v Olomouci včetně pohotovostního a eskortního oddělení. Následně muže našli v autě na parkovišti u obchodního centra na Horním Lánu. Muž odmítal vystoupit, v ruce držel zbraň a vyhrožoval, že ji použije proti sobě.

Po neúspěšných výzvách policistů a ignorování policejní vyjednavačky se muž s autem rozjel směrem ke kruhovému objezdu na ulici Kafkova. Policistům se povedlo přimět muže aby zastavil, ale odmítal z auta vystoupit. Zamkl se a ignoroval policejní výzvy. Proto policisté rozbili boční okno a muže vytáhli z auta. Poté u něj provedli dechovou zkoušku, při které zjistili, že má 1,6 promile alkoholu v dechu. 

"Zbraň, kterou chtěl použít proti sobě, byla ve vozidle nalezena a zajištěna. Jednalo se o plynovou pistoli. Vzhledem ke skutečnosti, že muž řídil osobní motorové vozidlo a orientační dechová zkouška byla pozitivní, je  nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," řekla policejní tisková mluvčí Irena Urbánková

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.