pátek 3. května 2024 Alexej

VIDEO: Muž kradl v Šantovce živé makety mobilních telefonů skrze mříž za pomoci deštníku

Policisté se obracejí na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci dvou mužů, kteří na začátku srpna kradli živé makety mobilních telefonů ve dvou prodejnách v Šantovce.

Ke krádeži došlo v pondělí 7. sprna v dopoledních hodinách. V jedné z prodejen byly odcizeny tři živé makety mobilních přístrojů zn. Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S7 a Lenovo K6POM. Ve druhé jedna živá maketa mobilního přístroje zn. Samsung Galaxy S8+.

„Celková škoda odcizením byla předběžně vyčíslena na téměř 50 400 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, na který trestní zákoník, vzhledem k výši způsobené škody, stanoví trest odnětí svobody až na pět let," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

K odcizení maket dvojice mužů použila deštník, který prostrčili skrz mříže do prodejny.

Pokud by někdo z občanů muže, kteří jsou zachyceni na videozáznamech, poznal nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jejich totožnosti, ať kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 na ulici Sokolské č. 52 v Olomouci buď osobně, nebo telefonicky na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.