pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policisté dopadli v Lipníku nad Bečvou tři dealery pervitinu a marihuany

Policisté dopadli v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku tři muže podezřelé z rozsáhlého prodeje pervitinu narkomanům. Jde o muže ve věku 24, 42 a 54 let. Podle kriminalistů prodávali drogy v desítkách případů. Při domovních prohlídkách u nich policisté našli také několik set gramů sušeného konopí.

Podezřelou trojici dopadli policisté na konci srpna přímo v Lipníku nad Bečvou. "Předchozím šetřením kriminalisté odhalili, že všichni zadržení a následně i obvinění prodávali pervitin, každý z nich v několika desítkách případů. U dvou nejstarších byly provedeny i domovní prohlídky, při kterých bylo zajištěno přibližně 300 gramů sušeného konopí setého," uvedla policejní mluvčí.

Dva z nich, muži ve věku 24 a 42 let mají za sebou podle policistů trestní minulost. "Nejmladší z nich omamné látky nejen prodával, ale sám je i užíval," dodala mluvčí. Muži jsou stíháni na svobodě, hrozí jim až pět let vězení.

Kromě této trojice zadrželi přerovští policisté také devatenáctiletého mladíka z Hranic, který podle nich distribuoval marihuanu ještě jako mladistvý, přibližně od září roku 2015. Marihuanu prý prodával minimálně třem zhruba stejně starým mladíkům za částky od 100 do 200 korun, uvedla mluvčí.

Přerovští policisté zaznamenali letos nárůst počtu případů v oblasti drogové kriminality. Zatímco za celý loňský rok odkryli 38 případů, zhruba stejný počet zaznamenali letos už o prázdninách. Přibylo i zajištěných varen pervitinu a pěstíren. Policisté zaznamenali nárůst především v pěstování marihuany, zadrženým pachatelům prokázali distribuci i v řádu několika kilogramů, uvedl v srpnu ředitel přerovské policie Martin Lebduška.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.