středa 24. dubna 2024 Jiří

Za týden stihl zloděj vykrást v Olomouci pět aut. Jezdil k nim na kole s batohem, vždy rozbil okénko

Olomoučtí kriminalisté dnes zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, který v době od 18. září do 26. září vykradl hned pět aut na uzemí města Olomouce.

Zloděj jezdil krást jak v dopoledních, tak odpoledních hodinách. „Během prověřování uvedených skutků vyplynulo, že na tyto své nekalé výpravy jezdil na kole, vybaven batohem na zádech. Do všech vozidel se vždy dostal po rozbití některého z oken," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Hned 18. září se takto vloupal do auta na ulici Českobratrská v Olomouc. Obětí bylo vozidlo Renault Espace, kde odcizil látkový batoh. O pět dní později se vloupal na ulici V Hlinkách do zaparkovaného vozidla Škoda Kodiaq, z kterého vzal tašku, obsahující oděvy a také platební kartu. Od dva dny později se vloupal hned do dvou vozidel – Citroënu C4, které bylo zaparkováno na ulici Mišákově, a také Škody Felicia, které stálo v ulici Holečkova. V jednom z nich si přišel na oblečení a kosmetiku, v druhém na notebook. Poslední vloupání podnikl na ulici Krakovská v úterý 26. září, a stalo se mu osudným.

„Na vozidle Škoda Fabia rozbil okno a odcizil z něj 3 tašky různých velikostí. V nich, kromě firemních propagačních materiálů a různých firemních písemností, měřiče CO2 v ovzduší, byla také peněženka s penězi, osobními doklady, platebními kartami, tankovací kartou a další písemnosti osobního charakteru. Jeho jednání však neuniklo jednomu z poškozených. Muže, který se již rozjížděl na kole i s odcizenými taškami, doběhl, zadržel a předal přivolaným policistům, kteří zjistili jeho totožnost," popsala poslední vloupačku Urbánková.

Muže policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Odcizené věci z posledního lupu byly vráceny zpět majiteli. Zloděj se ke všem skutkům doznal. Kradené věci prodával neznámým osobám a peníze použil pro svou vlastní potřebu. Odcizené peníze taky měnil za drogy. Celková škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Poškozením aut ještě částku zvýšil o 18 500 korun.

Muži hrozí až pět let ve vězeni, nyní je ve vazbě.

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.