čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Maminka nechala tašku na pět minut na zadním sedadle auta. Přišla o ni

Jen pět minut nechala maminka tašku na zadním sedadle auta, než o ni přišla. Během té doby ji totiž ukradl nenechavý zloděj.

Ke kráděži dišlo v sobotu 4. listopadu kolem čtvrté hodiny odpolední u hřbitova v Brodku u Přerova. Šestatřicetiletá žena nechala ve svém automobilu Huyndai i30 tašku od dětského kočárku. 

„Neznámému pachateli k jejímu odcizení stačilo několik vteřin, během kterých rozbil skleněnou výplň dveří a pro tašku se natáhl dovnitř. Při násilném vniknutí do vozidla pachatel poškodil i lak jeho dveří," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Rozbitím okna způsobil zloděj škodu 15 tisíc koun, na dalších 5 100 korun vyčíslila škodu majitelka odcizených věcí. Přišla o peněženku s platební kartou, osobními doklady, a 800 korunami. Dále byl v tašce svazek klíčů, mobilní telefon a další drobnosti

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež, přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek.

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.