sobota 20. dubna 2024 Marcela

VIDEO: Policie hledá muže, který ženě ukradl peněženku a poté vybral její kartou hotovost z bankomatu

Policie hledá muže, který se dopustil krádeže ve vozidle městské hromadné dopravy a následně využil platební karty, kterou ukořistil, a vybral v bankomatu hotovost.

Ke krádeži došlo 26. září, policie disponuje kamerovými záznamy, na kterých je vidět zloděj, který vybírá peníze z bankomatu prostřednictvím kradené platební karty.

Muž kartu získal při krádeži celé peněženky ve vozidle městské hromadné dopravy, kterou ukradl ženě z kabelky. Stalo se tak mezi zastávkami Tř. Svobody k zastávce na ulici Svatoplukova a zpět k zastávce u Tržnice. 

„Kromě 4 100 korun měla v peněžence také osobní doklady a platební kartu. I s PIN kodem. Ještě téhož dne, necelou půlhodinu poté, neznámý muž prostřednictvím jednoho z olomouckých bankomatů, provedl pomocí odcizené platební karty neoprávněný výběr a z účtu poškozené vybral 4 000 korun." řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

Muži nyní hrozí, v případě prokázání viny, až dva roky za mřížemí.

Pokud by někdo z občanů muže z videozáznamu nebo přiložených fotografií poznal, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, Olomouc, tel. 974 766 651, email: ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz, nebo kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.