pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policisté téměř po třech letech potvrdili, že jejich kolega se neoběsil. Šlo o vraždu, pachatele už dopadli

Kriminalisté obvinili třiatřicetiletého muže z vraždy olomouckého policisty. Příslušník krajského policejního ředitelství zemřel na začátku února 2015, jeho smrt policisté původně vyšetřovali jako sebevraždu. Zločin se detektivům podařilo objasnit téměř po třech letech. Podezřelý je nyní ve vězení pro jinou trestnou činnost, sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Policista z Olomouce zmizel na konci ledna 2015, policisté po něm vyhlásili pátrání a s žádostí o pomoc se tehdy obrátili i na veřejnost. O den později, 3. února, pátrání odvolali. Pohřešovaného kolegu objevili ve stejný den na ulici v olomoucké části Černovír mrtvého. Bližší okolnosti k jeho úmrtí nechtěla policie s ohledem na pozůstalé sdělovat. Podle lékaře dotyčný muž patrně spáchal sebevraždu, až na základě dalších důkazů dospěli policisté k podezření, že šlo o vraždu.

Policista byl v roce 2014 oceněn Nadací bezpečná Olomouc za záchranu sebevraha. Muže zahlédl na střeše obytného domu ve Wolkerově ulici, polovinou těla ležel na okraji střechy a druhou polovinou visel ze střechy dolů. Policista přivolal hasiče s plošinou a sám rychle vběhl do domu a dostal se až na střechu. Bez jištění sjel po úzké hraně střešního štítu až k okraji střechy, kde se mu podařilo jednou rukou muže obejmout, druhou rukou se přidržoval za kabel antény a čekal na pomoc. Oba muže poté hasiči dostali za pomoci výškové plošiny v pořádku na zem.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.