pátek 29. března 2024 Taťána

Čtyři muži se pobili v Olomouci na Masarykově třídě. Poškodili auto a jeden z nich byl zraněn

Při víkendových radovánkách se tři opilí muži rozhodli napadnout čtvrtého. Při vyšetřování celé události se jeden z útočníků snažil utéci, policisté ho proto museli zpacifikovat. Kromě zranění muže způsobili i poškození auta.

Čtyři muži ve věku 31 až 42 let se v sobotu nad ránem dostali do rozepře a tři z nich měli fyzicky napadnout čtvrtého, 31letého muže. Nejdříve ranou pěstí a poté co upadl, do něj všichni kopali. Zraněný muž byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Byl převezen do nemocnice, odkud však před ukončením ošetření sám odešel.

Přivolaní policisté provedli u útočníků orientační dechovou zkoušku a naměřili každému z nich zhruba dvě promile alkoholu v dechu. Při objasňování celé události se jeden z útočníků, 32letý muž, dal na útěk a nereagoval na policejní výzvy. Proto ho strážníci za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a zajistili.

Další šetření ukázalo, že muži mají pravděpodobně na svědomí i poškození vozidla Škoda Octavia, které stálo na Masarykově třídě v Olomouci. Kopáním na voze způsobili promáčklinu blatníku, škoda byla vyčíslena předběžně na dva tisíce korun.

Policisté dále vyšetřují okolnosti násilného incidentu i poškození vozidla. Případ prověřují jako přestupek proti občanskému soužití a přestupek proti majetku. Jednání muže, který se pokusil o útěk a neuposlechl výzvy policistů, vyšetřují jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.