čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hádka mezi bývalými partnery vyústila v pokus o vraždu

K hádce mělo dojít mezi bývalými partnery v bytě jejich známé v obci na Olomoucku.Ženu s vážným zraněním převezli do nemocnice. Muž může skonči ve vězení na deset až osmnáct let.

V pondělí 4. prosince v noci došlo v rodinném domě v jedné z obcí na Olomoucku k hádce mezi bývalými partnery, kteří zde byli na návštěvě u své známé,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Po hádce a vzájemném slovním napadení se muž uchýlil i k fyzickému útoku a velmi brutálním způsobem ženu napadl. Útočník by v násilnostech pokračoval, zabránila mu v tom však majitelka domu, ve kterém byli na návštěvě. Policie útok vyhodnotila jako pokus o vraždu.

Na místo přijeli policisté, kteří poskytovali zraněné ženě první pomoc do příjezdu zdravotnické záchranné služby. „Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Ženě způsobil život ohrožující zranění, která si vyžádala urgentní ošetření a hospitalizaci v nemocnici,“ dodává mluvčí.

Podle trestního zákoníku je možné za takový čin udělit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. Muž je nyní ve vazbě. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.