pátek 29. března 2024 Taťána

Dvě ukradené Octavie a pokus o odcizení další včera zaznamenali olomoučtí strážníci

V noci z pondělí na úterý ukradl neznámý pachatel vůz Škoda Octavia a pokusil se o krádež stejné značky vozu znovu v jiné části města. Taktéž na Octavii měl ve stejný čas zacíleno zřejmě jiný zloděj. Pachatelé jsou zatím neznámí.

V noci z 11. na 12. 12. se zatím neznámý pachatel vkradl do dvou vozů Škoda Octavia. První z nich, které stálo zaporkované v ulici Heyrovského, odcizil, a to i s notebokem, který se ve voze nacházel. S druhým autem stojícím na ulici Trnkova se mu nepodařilo odjet, a tak z něj ukradl modul GPS. Škoda je v tuto chvíli odhadována na téměř 219 000 korun. Policisté po odcizeném vozidle i pachateli pátrají. Je podezřelý z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci a v případě jeho zjištění mu za uvedené trestné činy hrozí až dva roky za mřížemi.

Ze stejného trestného činu je podezřelý také neznámý pachatel, který stejného dne odcizil také osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, které bylo zaparkované na ulici Voskovcově v Olomouci, části Nové sady. Ve vozidle se nacházely také doklady k jeho provozu. Škoda je v tuto chvíli odhadována na 170 000 korun. V případě zjištění pachatele mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Ve všech třech případech se jednalo o vozidla rok výroby 2010, tzv. dvojková řada, diesel. Policisté na objasnění všech případů usilovně pracují a prověřují všechny získané informace a poznatky. Zda spolu tyto případy souvisí, ukáže až následující prověřování.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky krádež, auta, Škoda Octavia, Policie, neznámý pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.