úterý 16. dubna 2024 Irena

Usmrcení dítěte psem v Přerově není ojedinělé, za poslední léta jde v Česku o několikátý případ

V pátek 29. prosince po napadení psem zemřelo malé dítě. V Česku to v posledních letech není ojedinělý případ, po celém našem území se za posledních patnáct let evidují dalších pět obdobných případů.

V březnu roku 2002 volně pobíhající německý ovčák zabil v Rumburku na Děčínsku sedmiletého chlapce. Okresní soud v Děčíně odsoudil o rok později majitelku psa na 16 měsíců podmíněně.

V září dalšího roku v Kovansku na Nymbursku zabil pes jeden a půl roku starou dcerku svého pána. Tříletý kříženec labradora a dobrmana dítě napadl, když si hrálo na dvorku u domu.

V listopadu roku 2010 spadl čtyřletý hoch z balkonu rodinného domu v obci na Přerovsku do kotce ke dvěma pitbulům. Než se podařilo chlapce vytáhnout, byl mrtev.

Další případ se stal v prosinci roku 2012 v Praze na Žižkově. Pes tam napadl a pokousal rok a půl staré dítě, které na místě místě zemřelo. Neštěstí se stalo v bytě a pes patřil rodině.

V září roku 2016 pětiletý chlapec zemřel poté, co ho napadl pes v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku. Otec jej u známých ponechal bez dozoru na zahradě, kde bylo osm psů. Letos v červnu soud otce a majitele některých zvířat potrestal podmínkou.

Poslední případ se stal tento pátek, 29. prosince, kdy po útoku psa zemřelo v bytě v Přerově malé dítě. Okolnosti úmrtí dítěte i míru zavinění vyšetřuje policie. Pes, který na dítě zaútočil, byl zajištěn, řekl policejní mluvčí František Kořínek. Policisté se nyní snaží zjistit okolnosti neštěstí.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.