čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Čtveřice se pokusila ze seniora vylákat téměř půl milionu korun

O téměř půl milionu korun se pokusila podle policie připravit na přelomu roku čtveřice lidí jednaosmdesátiletého seniora z Olomoucka. Pod záminkou nezaplaceného telefonního účtu po zemřelé manželce z něj nejprve vylákali 250.000 korun. Vyhrožovali mu přitom, že když nezaplatí, přijde o dům.

O dalších 200.000 korun jej chtěli připravit o několik dní později pod další záminkou. Senior však již kontaktoval policii, která pachatele vzápětí dopadla.

Podle policie jde o muže ve věku 50 let, sedmadvacetiletou a dvě třiatřicetileté ženy. Tři z obviněných jsou z Olomouckého kraje, jedna z žen z Moravskoslezského kraje. O peníze prý muže připravili na konci prosince a podruhé jej chtěli okrást na začátku ledna. „Nejprve padesátiletý obviněný telefonicky kontaktoval jednaosmdesátiletého seniora s tím, že má zaplatit dluh za telefon v řádu několika desítek tisíc korun, který zůstal po jeho zemřelé manželce," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dohodli se na částce 250.000 korun, kterou vyzvedla sedmadvacetiletá žena v roli údajné zástupkyně společnosti. Padesátiletý muž poté seniora kontaktoval znovu o několik dnů později. Tvrdil mu, že údajná zástupkyně společnosti, která peníze převzala, zahynula při autonehodě. Peníze prý tedy skončily na policii a společnost s nimi nemůže disponovat. Po muži žádal dalších 200.000 korun. Vyzvednout je měla v roli zástupkyně společnosti třiatřicetiletá obviněná žena, uvedla Urbánková.

Senior se však obrátil na policii. Pachatelé byli zadrženi ještě v den, kdy si přišli převzít další peníze. „Z částky 250.000 korun, kterou obvinění vylákali koncem prosince, se podařilo kriminalistům zajistit pouze malou část. Zbytek peněz obvinění použili pro vlastní potřebu, a to na nákup elektroniky či jiného zboží," dodala mluvčí. Většinu peněz prý prohráli na automatech.

Padesátiletý muž, který byl již v minulosti za podvodné jednání odsouzen, skončil ve vazbě. Ostatní ženy jsou stíhány na svobodě. Obviněným hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.