středa 8. května 2024 Statní svátek

VIDEO: Výrobce drog byl zadržen přímo na ulici v Olomouci

Olomoučtí kriminalisté dopadli pětatřicetiletého muže z Olomoucka podezřelého z rozsáhlé výroby pervitinu. Drogu podle policistů vyráběl ve dvou rodinných domech a zásoboval jí narkomany z Olomoucka. Policisté při domovních prohlídkách zajistili věci související s její výrobou, samotný pervitin a také 200 000 korun v české i cizí měně, řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. Muže soud na žádost žalobce umístil do vazby.

Jednání podezřelého sledovali kriminalisté z krajského Toxi týmu, zadrželi jej minulý týden u jeho osobního auta. "Pětatřicetiletý muž měl nejméně od května roku 2017 na dvou místech na Olomoucku v rodinných domech vyrobit přesně nezjištěné množství psychotropní látky pervitin, a to jak zčásti pro vlastní potřebu, tak i pro další distribuci," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Drogu podle kriminalistů distribuoval však již podstatně dříve, od února 2016 prodával pervitin na Uničovsku. "Mezi jeho zájemce patřili muži i ženy ve věku od osmnácti do dvaatřiceti let z Olomoucka. Rovněž on je uživatelem drog. V minulosti byl opakovaně za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán," dodala policejní mluvčí.

Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí až deset let vězení.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, drogy, pervitin, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.