úterý 19. března 2024 Josef

Policie vyšetřuje včerejší tragickou nehodu na D35 jako usmrcení z nedbalosti

Tragickou nehodu na D35 na Olomoucku, při které ve středu osobní auto narazilo do člověka, vyšetřují policisté pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté okolnosti havárie na místě tragédie vyšetřovali několik hodin. Totožnost ani pohlaví usmrceného člověka dosud nezjistili, objasnit by to měla až nařízená pitva.

Nehoda se stala v 05:20. Řidič osobního auta se domníval, že narazil do zvířete, přivolaní policisté však na místě našli mrtvého člověka. „Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc, kteří v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na šest let," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Totožnost mrtvého člověka se policistům dosud nepodařilo zjistit. Vzhledem k značnému rozsahu devastace těla oběti zatím nevědí ani to, zda šlo o muže, nebo ženu. „U zemřelé osoby byla nařízena soudní pitva, která by měla určit i její totožnost," dodala mluvčí.

Vyšetřování okolnosti této tragédie způsobilo ve středu dopravní komplikace na dálnici D35 ve směru z Lipníku nad Bečvou na Olomouc. Dálnice byla na téměř devět hodin uzavřena a v místě se tvořily mnohakilometrové kolony. Dálnice byla otevřena až po ukončení vyšetřování a poté, co hasiči silnici uklidili.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.