čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Muž v paneláku vyhrožoval sousedovi, že ho zabije a střílel po něm z revolveru, hrozí mu až deset let

Z pokusu o těžké ublížení na zdraví je obviněný třicetiletý muž, který v úterý 16. ledna v odpoledních hodinách střílel z revolveru po svém sousedovi. Rozhodl se tímto svérázným způsobem řešit údajné vleklé sousedské spory.

Celý incident se stal na chodbě paneláku, kde muž ze Šumperska zastihl svého souseda. Nejdřív mu podle policie slovně vyhrožoval, že ho zabije. Hned vzápětí po něm opakovaně vystřelil z revolveru typu Flobert. Jedna ze střel dokonce pronikla přímo do těla souseda, který byl terčem útoku.

Pachatel z místa vzápětí utekl a postřelený muž byl přivolanou zdravotnickou záchrannou službou převezen k ošetření do šumperské nemocnice. Útočníka policisté po dvou hodinách zadrželi a umístili ho do cely. Nyní je tedy stíhán vazebně.

„V případě prokázání viny a odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od tří do deseti let. Střelnou zbraň policisté zajistili. Jedná se o flobertkový revolver tuzemské výroby značky Alfa-Proj, model 641,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zbraň, kterou střelec použil, nepodléhá žádné registraci a je volně prodejná plnoletým osobám.

Foto PČR

Štítky střelba, revolver, útok, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.