pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Policie pátrá po ženě, která ukradla muži peněženku a pak platila jeho kartou

Policie se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámé ženy, a to v souvislosti s prověřováním neoprávněných plateb prostřednictvím odcizené platební karty.

Ke krádeži došlo v noci z 19. ledna na 20. ledna 2018 v jednom z olomouckých klubů, kdy šestadvacetiletému muži někdo odcizil odloženou bundu i s peněženkou. V peněžence měl osobní doklady, 500 korun, klíče od vozidla a také dvě platební karty. Právě na jednu z nich mělo být provedeno několik bezkontaktních plateb za celkem 2 700 korun v olomouckých prodejnách. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 6 000 korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycena dvojice, která pomoci odcizené platební karty měla platit. Muže se podařilo ztotožnit, po totožnosti ženy policisté pátrají.

„Pokud by někdo z občanů ženu poznal nebo by měl k dispozici informace, které by mohly pomoci ke zjištění její totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na telefonním čísle 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto PČR

Štítky krádež, žena, platební, karta, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.