čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Třiašedesátiletý muž chtěl ukrást sto litrů nafty, měl na to speciálně upravené kolo

Třiašedesátiletý muž, který měl podle svých slov v úmyslu ukrást ze zaparkovaného traktoru sto litrů nafty, se dostal do areálu zemědělské farmy dírou v plotě. Vše měl promyšleno, naftu chtěl muž přečerpat hadicí do kanystrů, které byly pověšeny na háky přivařené k rámu speciálně upraveného kola. Jeho plán mu však překazili majitelé firmy.

Dva bratři ve věku dvaadvacet a třicet let prováděli v úterý 6. února před jednadvacátou hodinou večer náhodnou kontrolu své firmy v obci na Konicku. Při této kontrole bratři zadrželi třiašedesátiletého muže z Brna, který se v okamžiku zadržení připravoval k odčerpání nafty z traktoru. Podezřelý byl na místě zadržen. U sebe měl čtyři kanystry o celkovém objemu sto litrů a gumovou hadicí k přečerpání nafty z nádrže stroje.

„V seníku nedaleko od traktoru nalezli policisté speciálně upravené jízdní kolo. To mělo na rámu přivařené háky na čtyři kanystry. Při následném výslechu se muž přiznal, že měl v úmyslu z traktoru odčerpat sto litrů motorové nafty a v kanystrech ji poté na jízdním kole převézt ke svému asi tři kilometry daleko zaparkovanému nákladnímu automobilu,“ řekl mluvčí policie František Kořínek.

Muž je teď podezřelý z krádeže ve stádiu pokusu. Za tu mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto PČR

Štítky kolo, nafta, zloděj, traktor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.