pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policie dopadla pět lidí, kteří obchodovali s pervitinem

Kriminalisté dopadli na Přerovsku dvě partnerské dvojice a osmadvacetiletého muže podezřelé z rozsáhlé distribuce pervitinu. Droga mířila k uživatelům v okrese, pervitinem zásobovali narkomany řadu měsíců. V případě jednoho muže museli policisté při zadržení sáhnout k donucovacím prostředkům. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jednu z partnerských dvojic zadrželi policisté v Lipníku nad Bečvou, na jejich stopu je přivedlo rozkrývání jiné závažné trestné činnosti. „Na základě získaných informací žena minimálně od ledna loňského roku až do doby zadržení prodávala za různé částky pervitin dalším uživatelům a stejně tak i její partner, který drogy prodával, případně směnil za protislužbu nebo předával osobám i zdarma," uvedla policejní mluvčí.

Další pár podezřelý z distribuce drog dopadli policisté v Přerově. Devětadvacetiletý muž byl zadržen v ulici Boženy Němcové, jeho o pět let mladší družka v bytě ve stejné ulici. „Na základě předchozího šetření kriminalisté věděli, že muž minimálně od roku 2015 až do doby zadržení prodával nebo za protislužbu či zdarma poskytoval pervitin dalším osobám zejména na Přerovsku. Dávky prodával v částkách od 200 do 500 korun na jedno užití," popsala mluvčí. Žena podle kriminalistů drogy rovněž prodávala na Přerovsku, a to minimálně od začátku loňského roku až do doby zadržení.

Osmadvacetiletého muže zadrželi policisté v jedné z obcí na Přerovsku. „Minimálně od začátku roku 2017 zásoboval pervitinem Přerovsko. Drogy zájemcům dával zdarma, za různé protislužby nebo prodával," dodala Miluše Zajícová.

Všichni obvinění distributoři jsou podle policistů sami uživateli drog. Všichni se také již v minulosti dopustili trestné činnosti, v některých případech souvisela právě s prodejem drog. Hrozí jim tak místo pěti až deset let vězení.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, drogy, pervitin, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.