úterý 16. dubna 2024 Irena

Policie při kontrole odhalila šest cizinců s falešnými doklady, jsou na rok vyhoštěni

Ve středu 14. února 2018 dopoledne provedli policisté kontrolu oprávněného pobytu cizinců na území České republiky. Během kontroly, která byla provedena v ubytovacím zařízení na Prostějovsku, se šest cizinců prokázalo ukrajinskými cestovními pasy. Policisté však zjistili, že cizinci k legitimaci užívali i rumunské identifikační karty, které následně předložili.

Policisté rozpoznali, že tyto rumunské doklady jsou padělané. Šest cizinců ve věku od dvaceti do osmadvaceti let bylo zadrženo a všichni jsou podezřelí z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Ve všech šesti případech pak okresní státní zástupce v Prostějově rozhodl o podmíněném odložení podání návrhu na potrestání a zároveň dal pokyn k propuštění osob ze zadržení.

„Současně bylo s cizinci vedeno i řízení o správním vyhoštění. Ve všech šesti případech bylo správním orgánem vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, které ukládá cizincům zákaz vstupu na území členských států Evropské unie v délce jednoho roku,“ řekl mluvčí Libor Hejtman.

Foto Pixabay.com

Štítky cizinci, doklady, kontrola, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.