sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoučtí celníci našli v dodávce u Kojetína tři kila marihuany

Téměř tři kilogramy marihuany objevili nedávno olomoučtí celníci v dodávce, kterou zastavili nedaleko Kojetína na Přerovsku. Vůz měli vytipovaný, řidič jim původně tvrdil, že veze stavební materiál. Muži hrozí několikaleté vězení, řekla mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová. Případ převzali policisté.

Dodávku Peugeot Boxer s českou poznávací značkou zadrželi celníci při běžné kontrole na konci února, informace k případu mohli zveřejnit až dnes. „Sedmačtyřicetiletý řidič tvrdil, že jede do Olomouce a veze zbytek stavebního materiálu z rozvozu. Když celníci zkontrolovali nákladový prostor vozidla, našli igelitovou tašku a kartonovou krabici, které obsahovaly sušené rostliny připomínající marihuanu. Celníci zajistili bezmála tři kilogramy sušiny marihuany," uvedla mluvčí celníků.

Řidiči převážejícímu marihuanu hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami až pět let vězení, dodala mluvčí Bortlová.

Podle celníků nejde o ojedinělý případ, kdy zadrželi omamné psychotropní látky. V loňském roce zajistili více než 11 tisíc kusů léků s pseudoefedrinem, látky zneužívané pro výrobu pervitinu.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kriminalita, drogy, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.