úterý 19. března 2024 Josef

Za vraždu novorozence si žena posedí patnáct let, rozhodl olomoucký soud

Za vraždu novorozence si jednadvacetiletá žena z Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdeckomístecku odpyká pravomocně 15 let vězení. Trest uložený ostravským krajským soudem jí dnes potvrdil olomoucký vrchní soud. Zamítl tak odvolání obžalované, která se domáhala vrácení případu. Tvrdila, že nebylo prokázáno, jak došlo k úmrtí dítěte.

Podle soudu šlo však o vraždu. Žena těhotenství tajila, po porodu holčičku zabalila do ručníků, vložila do tašek a uschovala do skříně. Žena své dítě zavraždila v říjnu 2015. V té době jí bylo 19 let, studovala hotelovou školu a nechtěla ohrozit vztah se svým přítelem. O tom, že je těhotná, věděla dívka od obvodního lékaře, ale nechodila na zdravotní vyšetření a porod chtěla za každou cenu utajit. O jejím těhotenství nevěděl její přítel ani jeho rodiče, u nichž žili. Své velké břicho vysvětlovala problémy se štítnou žlázou.

Porodila tajně doma ve vaně, dítě zabalila do ručníku a postupně do tří tašek, které zavázala gumičkou, dala je do cestovního kufru, který strčila dozadu do skříně a zaházela věcmi. Druhý den se omluvila ve škole a poté už se znovu vrátila do lavice. Mrtvolku našla rodina až po několika dnech. Podle znalců nic nesvědčí o tom, že by dítě zemřelo před porodem nebo při něm. Také samotná obžalovaná přiznala, že pohyby dítěte cítila i při samotném porodu. Soud tak vycházel ze skutečnosti, že se dítě narodilo živé.

Štítky soud, vražda, dítě, matka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.