pátek 26. dubna 2024 Oto

Barman ohlásil přepadení, teď je sám obviněný. Tržbu ukradl jeho komplic

Devatenáctiletý barman ohlásil na policii, že v baru, kde pracuje, došlo k přepadení. Policie však zjistila, že barman a jeho pětačtyřicetiletý známý se domluvili, tržbu z podniku sami odnesli a chtěli se rozdělit.

Případ se stal 15. března 2018 po půl čtvrté ráno. Přepadení, které oznámil barman, se měli dopustit dva maskovaní pachatelé po vypnutí elektřiny v provozovně v době, kdy barman přepočítával tržbu. Se střelnou zbraní si pak měli z baru odnést finanční hotovost přes 100 tisíc korun, 190 kusů krabiček cigaret, ale také bezpečnostní kameru snímající prostor za barem.

Policisté ihned provedli rozsáhlé šetření a dospěli k závěru, že ve výpovědi oznamovatele je celá řada nesrovnalostí, na které v průběhu dalšího prověřování věci poukázali. O týden později pak policisté obvinili jak barmana, tak také jeho komplice, ze spáchání trestného činu zpronevěry.

„Z provedeného šetření totiž vyplynulo, že se měl barman se svým známým domluvit jak na odcizení tržby a jejím vynesení z podniku, tak na zahlazení stop fingováním loupežného přepadení. Dále měli být domluveni, že se o svůj lup následně podělí,“ uvedla na pravou míru policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Oběma mužům teď hrozí až pětiletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Foto Pixabay.com

Štítky barman, krádež, přepadení, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.