středa 24. dubna 2024 Jiří

Případ usmrceného dítěte psem v Přerově je stále otevřen, kriminalisté obvinili z nedbalosti jednu osobu

V pátek 29. prosince zemřelo v Přerově při útoku psa malé dítě. Po více než třech měsících není případ stále uzavřen, nicméně kriminalisté v těchto dnech obvinili jednu osobu z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody od 1 roku do 6 let.

V souvislosti s případem podaly vysvětlení ty osoby, které mohly k věci uvést skutečnosti důležité pro objasnění. V následné době budou vyslechnutí i další svědci.

Co se psa týče, je stále zajištěn v útulku pro psy. „Na základě znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že pes je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase. Pes byl pravidelně očkován a pod pravidelnou veterinární kontrolou," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V souvislosti s případem bylo v těchto dnech zahájeno trestní stíhání jedné osoby, která byla obviněna z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Této osobě hrozí pobyt za mřížemi od jednoho do šesti let „Prozatím nelze vyločit trestní odpovědnost dalších osob," dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.