sobota 20. dubna 2024 Marcela

Senior protelefonoval s podvodnicí za dvě hodiny přes osm tisíc korun, té teď hrozí vězení

Jednasedmdesátiletý muž se chtěl loni v září seznámit pomocí inzerátu na telefonickou linku, který našel v novinách. Linka je zpoplatněná částkou sedmdesát korun za minutu a muž s dvaačtyřicetiletou podvodnicí na lince hovořil téměř dvě hodiny. Muž přišel o 8260 korun a ženě hrozí vězení.

Poškozený jednasedmdesátiletý muž z Přerova se chtěl seznámit s konkrétní ženou, jejíž inzerát byl zveřejněn v místním tisku. Po vytočení čísla se dovolal operátorce společnosti, která obsluhovala zákaznickou linku. Vzhledem k tomu, že žena věděla, že její odměna se bude odvíjet od délky hovoru, úmyslně hovor protahovala. Navíc od začátku předstírala, že je konkrétní žena, se kterou se chtěl poškozený seznámit a celou dobu s ním vedla osobní rozhovor.

„S poškozeným hovořila necelé dvě hodiny, ve dvou po sobě následujících telefonických spojeních a tím, že ho uvedla v omyl a ošálila ho, přišel muž, který byl přesvědčen, že hovoří s tím, s kým chtěl, o 8 260 korun,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kriminalista v minulém týdnu zahájil trestní stíhání ženy. Ta byla obviněna z trestného činu podvod, za který jí hrozí i pobyt za mřížemi.

Foto Freepik.com

Štítky senior, telefon, podvodnice, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.