pátek 3. května 2024 Alexej

Na dálnici D46 ve směru na Olomouc se střílelo při loupežném přepadení, policie hledá svědky

K loupežnému přepadení dodávky převážející peníze, při kterém se i střílelo, došlo na 8,4 kilometru dálnice D46 ve směru z Vyškova na Olomouc 22. dubna kolem jedné hodiny ranní. Při události nebyl nikdo zraněn a pachatele policie stále hledá.

K přepadení došlo podle policie tak, že prověřování spolupachatelé nejspíš zastavili provoz na dálnici, aby čin, ke kterému došlo asi o dvě stě metrů dál, proběhl beze svědků. „Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří zůstali stát ve vzniklé koloně, zhruba v prostoru 8,2 km ve směru na Olomouc časově zhruba mezi jednou a čtvrt na dvě ráno, aby se přihlásili na lince 158. Pomoci by mohly i záznamy z palubních kamer,“ uvedl 22. dubna za policii Pavel Šváb.

Kriminalisté od té doby na případu dále pracují. Potvrzují, že při zastavení dodávky převážející peníze došlo ke střelbě, ale ke zranění osob nebo odcizení nákladu nedošlo.

„Kriminalistům chybí ztotožnit a vyslechnout osádku menšího vozidla, zřejmě Fiat Punto či Ford Fiesta, která mohla mít dobrý výhled na průběh přepadení. Auto s moravskoslezskou registrační značkou řídil muž, na místě spolujezdce seděla žena. Identikity svědků jsou přiloženy. Informace k jejich totožnosti přivítáme na lince 158,“ vyzývá Šváb.

Foto PČR

Štítky loupežné přepadení, dálnice, dodávka, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.