čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedlík utíkal z restaurací v Olomouckém kraji bez placení, hrozí mu až tři roky ve vězení

Prostějovští policisté dopadli dvaapadesátiletého muže, který se zřejmě nechal na účet podniku hostit ve více než dvaceti restauracích po Olomouckém kraji. Ve většině případů se jeho gastronomických výletů, které končily útěkem před placením, účastnila také sedmatřicetiletá žena. Policisté škodu vyčíslili na více než 10 tisíc korun. Muž má na svědomí i krádeže v prostějovských prodejnách či nezaplacené účty za taxislužby, řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

„Muž v období od 12. října 2017 do současnosti se sedmatřicetiletou spolupachatelkou nejméně v 17 případech v různých restauračních zařízeních na Prostějovsku, Přerovsku a Olomoucku objednávali a konzumovali jídlo, nápoje a cigarety a poté z místa utekli, nebo se pokusili utéct. Tímto společným jednáním způsobili škody vyčíslené na 9536 korun," uvedl policejní mluvčí.

V dalších sedmi případech se vyrážel občerstvit pachatel také sám, škodu v tomto případě způsobil podle policistů ve výši 3630 korun. „Navíc měl podezřelý bez zaplacení využít služeb taxislužby a způsobit tak škodu 732 korun," doplnil mluvčí policie. Recidivista z Přerovska je také podezřelý, že od konce ledna do začátku dubna nejméně ve třech případech odcizil nebo se pokusil odcizit zboží z prostějovských prodejen.

Muž byl za podobné jednání již pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce deseti měsíců, z vězení byl propuštěn loni v dubnu. Policisté jej obvinili z krádeže a podvodu, hrozí mu až tři roky vězení. Žena, která s ním do restaurací vyrážela, je podezřelá z podvodu. Hrozí ji až dva roky vězení, dodal Kořínek.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky restaurace, krádež, jídlo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.