pátek 17. května 2024 Aneta

VIDEO: Muž ukradl v Olomouci ženě platební kartu, pak s ní chtěl vybrat peníze z bankomatu

Policie pátrá po muži, který se snažil vybrat peníze z ukradené platební karty. Pokud ho policie najde, hrozí mu až dvouleté vězení.

Tato platební karta se její majitelce ztratila 26. března odpoledne na cestě tramvají ze zastávky I.P. Pavlova do zastávky U Svatého Mořice nebo při chůzi z této zastávky. S platební kartou ženě někdo ukradl i doklady a peněženku, kde měla 3 500 korun. Někdo neznámý jí zcela nepozorovaně odcizil z kabelky, kterou měla zavěšenou na rameni, peněženku s celým obsahem. Kromě osobních dokladů a 3 500 korun v ní měla i platební kartu, prostřednictvím které se někdo neznámý pokusil o neoprávněný výběr,“ říká mluvčí policistů Irena Urbánková.

Policisté mají díky kamerovému systému záznam, kde se neznámý muž v kapuci pokouší vybrat hotovost právě z ukradené platební karty. Policie nyní žádá veřejnost, aby se ozvala, pokud o muži bude mít jakékoliv informace. Pokud by někdo z občanů muže poznal nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc nebo na telefonním čísle 974 766 651, na emailu ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ doplňuje Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.