pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Policie hledá podvodníka, který připravil ženu z Olomoucka o 7 500 korun

Policisté pátrají po muži, který začátkem dubna podvedl osmapadesátiletou ženu z Olomoucka. Díky tomuto podvodu si přišel na 7 500 korun, za což mu hrozí až roční vězení.

Vše začalo inzerátem v novinách. Podvedená žena v něm hledala někoho, kdo by jí půjčil peníze. Ozval se jí neznámý muž s tím, že má známého, který je ochotný ženě půjčit. Na začátku dubna si v Olomouci podvodník domluvil s ženou schůzku. Pod záminkou prokázání takzvané finanční bonity od ženy vylákal 7 500 korun s tím, že je rozmění a pak ukáže údajnému známému. Poté, co peníze převzal, odešel pryč. Když se ani za 15 minut nevrátil a jeho telefon byl již nedostupný, žena pojala podezření, že se jedná o podvod a vše oznámila na policii,“ říká mluvčí policistů Irena Urbánková.

Muže zachytil kamerový systém. Z těchto záznamů a z výpovědi podvedené ženy pak policisté získali následující popis. „Jednalo se o muže vysokého kolem 180 centimetrů, ve věku kolem 50let, světlé pleti. Měl hubenou postavu, řídké, krátké světlé vlasy. Na hlavě měl kšiltovku tmavě modré barvy, na sobě riflovou košili, tmavší bundu a rifle. Na levé tváři měl čtyři světlé bradavičky. Měl ostravský přízvuk,“ uvádí policejní mluvčí.

Policie nyní žádá o pomoc při pátrání i veřejnost. Pokud by někdo z občanů muže poznal nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 osobně na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na telefonním čísle 974 766 651, emailu ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ dodává Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, podvod, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.