čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policisté dopadli šest lidí, kteří na Přerovsku prodávali drogy

Přerovští policisté dopadli v uplynulých dnech šest lidí podezřelých z užívání a distribuce drog na Přerovsku. Většina z nich narkomany pervitinem zásobovala podle kriminalistů několik let a má za sebou již trestní minulost. Navázány na ně byly desítky dalších uživatelů, v některých případech drogy poté rozprodávali dále. Dnes to uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté dopadli na konci dubna nejprve dvacetiletého mladíka v jednom z přerovských bytů, museli při tom vyrazit dveře. Muž podle mluvčí distribuoval pervitin nejméně od roku 2015. „Drogy předával zdarma nebo za finanční hotovost, a to v různém množství od 0,2 gramu do jednoho gramu, a za rozdílné částky dalším minimálně deseti uživatelům, a to ve 184 případech,“ uvedla policejní mluvčí.

Drogy, které sám užíval a také distribuoval dál, získával od dalšího uživatele a dealera, kterého policisté zadrželi o hodinu později v suterénu panelového domu v Přerově. Při zadržení museli policisté použít donucovací prostředky. „V jeho případě kriminalisté pracovali s poznatky, že drogy prodával minimálně od roku 2016 opět až do doby, než byl zadržen. Obviněný metamfetamin prodával ve větším množství od 0,5 do pěti gramů především dalším dealerů, kteří prováděli vlastní distribuci mezi uživatele,“ uvedla Zajícová. Doplnila, že drogy od něho odebralo minimálně osm lidí v celkovém množství zhruba 150 gramů. Zisk policisté vyčíslili na více než 200 000 korun.

Na začátku května zadrželi přerovští policisté další dva dealery. Šlo o třiadvacetiletého muže, kterého podezírají z toho, že pervitinem zásoboval od začátku roku 2017 nejméně dalších sedm uživatelů z Přerovska, a devětadvacetiletého muže, který s drogou obchodoval od roku 2016. Kromě pervitinu prodával podle policejní mluvčí také marihuanu. Navázána na něj byla necelá desítka odběratelů, popsala mluvčí.

Další dva distributory zadrželi policisté také v Lipníku nad Bečvou, šlo o třiadvacetiletou ženu a o tři roky staršího muže. Žena podle kriminalistů jezdila pro pervitin na Ostravsko a zásobovala uživatele především na Lipensku. S kriminalisty spolupracovala a k trestné činnosti se přiznala, dodala mluvčí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, drogy, policie, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.