čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policie údajně dopadla muže, který pořezal Petru Kvitovou v jejím bytě. Jde o narkomana

Policisté údajně zadrželi muže podezřelého z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Uvedla to dnes Česká televize. Policie ale případ podle televize odmítla komentovat. Neznámý muž tenistku napadl nožem v prosinci roku 2016 v jejím bytě v Prostějově. Při potyčce jí způsobil vážné poranění ruky.

„Podle toho, co víme, má jít o člověka, který už byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Podle dalších informací jde také o člověka, který je známý na drogové scéně na Olomoucku, protože je sám uživatelem drog,“ uvedl redaktor ČT Jiří Hynek.

Kvitová pak při výslechu agresora popsala a policisté zveřejnili jeho předběžnou podobu. Jednalo se o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun. Loni v listopadu ale policisté oznámili, že se jim pachatele nepodařilo dopadnout a případ odkládají.

Kvitová se po napadení podrobila operaci všech prstů a nervů levé ruky. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Autoři | Foto Facebook Petry Kvitové, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.