čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Případ uzavřen, starosta Rapotína Pavel Žerníček spáchal sebevraždu

Bruntálští policisté uzavřeli případ úmrtí pohřešovaného šestašedesátiletého starosty Rapotína na Šumpersku Pavla Žerníčka. Podle kriminalistů šlo o sebevraždu, případ proto odložili. Upozornila na to Mladá fronta Dnes, nám informaci potvrdila bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Starosta byl zhruba týden pohřešován v první polovině dubna, jeho tělo bylo nalezeno bez známek života na Rýmařovsku.

"Bruntálští kriminalisté zahájili v případu úkony trestního řízení účast na sebevraždě. Prověřováním nezjistili cizí zavinění a případ jsme proto odložili. Příčiny úmrtí vzhledem k pozůstalým nebudeme zveřejňovat," řekla bruntálská policejní mluvčí.

Muž byl nezvěstný od 9. dubna, kdy odjel ze svého trvalého bydliště v osobním autě a od té doby o sobě nepodal zprávu a nebylo možné se s ním spojit. S žádostí o pomoc při pátrání se policisté následně obrátili na veřejnost. Nalezen byl poté 15. dubna, uvedli policisté. Pohřešovaný měl podle policie delší dobu zdravotní problémy, kvůli kterým nemohl vykonávat funkci starosty.

Autoři | Foto PČR

Štítky vyšetřování, sebevražda, Rapotín, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.