pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Seniora, který udusil včera svou nemocnou ženu, kriminalisté obvinili z vraždy

K udušení vlastní manželky v bytě v Prostějově se přiznal sedmasedmdesátiletý senior. K činu ho podle policie dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho čtyřiasedmdesátileté ženy. Podezřelé úmrtí policii nahlásili policii záchranáři ve středu 13. června odpoledne.

„Kriminalisté krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v odpoledních hodinách 14. června 2018 obvinilisedmasedmdesátiletého muže z Prostějova ze zvlášť závažného zločinu vraždy," řekl dnes odpoledne médiím policejní mluvčí Libor Hejtman. Muži teď hrozí dvanáct až dvacet let ve vězení.

„Policisté po příjezdu do bytu ženy zjistili, že seniorka zemřela násilnou smrtí. Žena pravděpodobně zemřela na následky dušení, přesnou příčinu úmrtí zjistí kriminalisté po provedení nařízené soudní pitvy,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

„K činu se doznal její manžel, který od samého počátku s policisty aktivně spolupracuje. Podezřelý v době události nebyl pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiných návykových látek, jeho jednání nepředcházel ani žádný konflikt,“ doplnil Kořínek.

Vzhledem k tomu, že podezřelý s policisty spolupracuje a také k okolnostem za jakých k usmrcení ženy došlo, kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.