pátek 26. dubna 2024 Oto

Rodina si na cestu do zahraničí našetřila úvěrovými podvody. Půjčili si na zboží a hned ho prodali

Až osmileté vězení hrozí třem rodinným příslušníkům z Přerovska kvůli úvěrovým podvodům za 320.000 korun. Rodina si sjednáváním téměř dvou desítek úvěrů "šetřila" podle kriminalistů na cestu do zahraničí. Úvěry si vyřizovali na nákup zboží, které vzápětí prodali. Za utržené peníze poté matka, otec a jejich syn odjeli za prací do Velké Británie. Policistům se je podařilo v cizině vypátrat, řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Trojice si úvěry na nákup různého zboží sjednávala podle policistů v různých prostějovských prodejnách. „Celkem se jednalo o 17 smluv v celkové výši přesahující 320.000 korun, které si třicetiletý syn, jeho jednapadesátiletý otec a osmačtyřicetiletá matka sjednali v únoru a březnu 2017," uvedl policejní mluvčí.

Podle policistů již při sjednávání smluv měli v úmyslu zakoupené zboží prodat a utržené peníze použít na úhradu nákladů spojených s vyřízením a zajištěním práce v zahraničí. „Se zakoupeným zbožím takhle měli opravdu naložit a za prací skutečně odjeli. Smluvené splátky však nehradili," dodal policejní mluvčí. Policistům se rodinu podařilo vypátrat a kontaktovat ve Velké Británii a předvolat si je k výslechu. Obvinění se k činům doznali.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky úvěr, podvod, kriminalisté, zahraničí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.