pátek 26. dubna 2024 Oto

Miroslav Petřík už není v databázi pohřešovaných, podle policie je v pořádku

Olomoucký radní Miroslav Petřík (ČSSD), který je od začátku května pohřešován a policie po něm vyhlásila pátrání, již není v databázi pohřešovaných osob. Policie důvody stažení jeho jména z databáze nevysvětlila, jejich krajská mluvčí Tereza Neubauerová pouze řekla, že k případu nejsou žádné nové informace ke zveřejnění. Petřík byl pohřešován od 6. května. Kvůli své nepřítomnosti byl odvolán před dvěma týdny z místa ředitele a předsedy představenstva Technických služeb města Olomouce.

Policie dnes odvolala pátrání po olomouckém radním Miroslavu Petříkovi (ČSSD), který byl od začátku května nezvěstný. Osmačtyřicetiletý muž byl v pořádku vypátrán, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Podle informací, které získala ČTK z neoficiálních zdrojů, by měl být Petřík v zahraničí.

„Pohřešovaný muž byl v pořádku vypátrán. Rodina byla o jeho nalezení informována. Na osobě nebyl spáchán žádný trestný čin. Bližší informace k tomuto případu nebudeme poskytovat," uvedla Neubauerová. Olomoucký primátor Antonín Staněk (ČSSD) dnes řekl, že má pouze zprostředkované informace o odvolání pátrání po svém stranickém kolegovi Petříkovi. „Nic víc nemám, neozval se (Petřík). Takže víc nevím," řekl Staněk.

Petřík byl pohřešován od 6. května. Kvůli své nepřítomnosti byl odvolán před dvěma týdny z místa ředitele a předsedy představenstva Technických služeb města Olomouce. Kromě funkce radního Petřík dosud zastává funkci místopředsedy krajského výkonného výboru ČSSD v Olomouckém kraji.

Petřík v neděli 6. května odešel z místa svého bydliště v Olomouci neznámo kam a od té doby o sobě nepodal zprávu. Pátrání po zmizelém politikovi policie vyhlásila 11. května poté, co nedal o sobě nikomu včetně rodiny vědět, nepřišel do práce a zrušil schůzky.

Podle policie byl spatřen v Brně tři dny po odchodu z domova. Regionální média spekulovala o tom, že by Petříkovo zmizení mohlo souviset s prověřováním veřejných zakázek na protipovodňová opatření v Olomouci. Hanácký večerník přišel s hypotézou, že Petřík mohl být zařazen do programu na ochranu svědků. Policie ale následně zopakovala, že po Petříkovi pátrá.

Petřík měl kandidovat za ČSSD v komunálních volbách v Olomouci, navržen byl na čtvrté místo. Podle Mladé fronty Dnes již straníci rozhodli o stažení jeho jména, konečnou podobu kandidátky tento týden schválí místní ČSSD. Představenstvo Technických služeb města Olomouce jej odvolalo z funkcí v městské firmě 11. června, důvodem byla jeho dlouhodobá nepřítomnost v zaměstnání.

Autoři | Foto PČR

Štítky Petřík, radní, Technické služby města Olomouce, pohřešovaný, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.